Columbia Technológiák

Omni-Wick

Omni-Wick ® végső nedvesség-kezelési technológia a szabadban. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a fizikai aktivitás során, a megemelkedett testhőmérséklet okozta izzadást elvezesse a testtől, és azt gyorsan elpárologtassa. Normál esetben a testmozgással járó izzadás nedves, nyirkos, és kényelmetlen ruházatot  (nem beszélve a nem vonzó megjelenésről) eredményez. Az Omni-Wick ruházat a nedvességet gyorsan felszívja. A nedvesség kiterjed az anyag egész felületén, ahol gyorsan elpárolog. Izzadjon, anélkül, hogy minden vizes legyen, és kellemes hűs környezetben sportolhasson kedvére.

 

Omni-Heat

Hideg körülmények között is melegen tart
Ez a hőmegtartó technológiai megoldás segít a meleg megőrzésében és a hőveszteség minimálisra csökkentésében, így a termék viselője hideg időben is kényelmesen érzi magát. Az Omni-Heat® az outdoor iparágban alkalmazott legjobb hőmegtartó rendszer. Az Omni-Heat® termékek az anyagba épített speciális, ezüst színű fóliának- és az alatta található könnyű melegbélésnek köszönhetően biztosítják a kiemelkedő hőmegtartási képességet. Az Omni Heat® tchnológiájú termékekkel szükségtelenné válik a sokrétegű, vastag öltözködés.

Szigetel a hideg ellen
Az Omni-Heat® technológia segít a test által termelt meleg megőrzésében és a hőveszteség minimalizálásában azáltal, hogy az iparágban alkalmazott legmagasabb grammonkénti hőmegtartást biztosítja. 

- Az iparágon belül a legmagasabb grammonkénti hőmegtartás 
- Kellemes tapintás 
- Környezetbarát, 50%-ban újrahasznosított tartalom

Saját hőfejlesztés
Az Omni-Heat® technológia azáltal szabályozza a kabáton belüli hőmérsékletet, hogy az anyagba épített speciális, ezüst színű fólia visszaveri és megtartja a test által előállított meleget, miközben a lyukacsos szerkezetének köszönhetően a nedvességet és a felesleges hőt elvezeti. 

- A hőmegtartást átlagosan 20%-kal növeli 
- A lyukacsos szerkezetű bélés gondoskodik a hő megtartásáról, miközben magas szintű légáteresztőséget biztosít a felesleges hő és nedvesség elvezetése érdekében 

Meleg, amikor ön azt szeretné
A jövő téli szezontól az Omni Heat technológiai család tovább bővül. Az kabát belsejébe épített fűtőszálaknak köszönhetően, a kabát gombnyomásra felmelegíthető, a „fűtés” ereje pedig szabályozható. Ezáltal biztosított, hogy Ön minden körülmények között a legoptimálisabb hőmérsékletet biztosítsa önmaga számára. 

- Csúcsminőségű fűtőelem a kényelem és a könnyű használhatóság érdekében
- 4-6 órányi folyamatos hőfejlesztés
- Könnyen kezelhető, vízálló kapcsol

 

 

Techlite

Az outdoor lábbelikben a kiváló kényelem és kipárnázottság biztosítására tervezett Techlite® középtalp tartósan elnyeli az ütéseket, fix támaszt ad a lábnak és ideális anyag a lábbelik gyártásához. Zárt cellás rendszerű anyag, azaz természetes módon antimikrobiális hatású, könnyen tisztítható, és szagálló. Mi több, a Techlite elkészítésénél alkalmazott gyártási folyamat jelentős környezeti előnyökkel bír a többi középtalp technológiával szemben: a Techlite öntési folyamat a gyártási veszteséget 25-30%-kal csökkenti, így sokkal kisebb a környezeti terhelés

 

Omni-Freeze

Az Omni-Freeze® anyag különleges alakú lapos szálakból áll, melyek megkönnyítik a hő testtől való elvezetését. Az anyag meleg időben és aktív szabad téri kalandok során is hűvösebb tapintású marad. A különleges alakú szálak egymással összeszőve alakítják ki az Omni-Freeze rendszert, amely a hőt egy adott felületről gyorsabban elvezeti, mint a hagyományos anyag. Az Omni-Freeze lapos szálak megnövelik az anyag csupasz bőrrel érintkező felületének területét, és hűvösebb tapintásúak.

Omni-Dry

Az Omni-Dry® az outdoor termékekben alkalmazott legfejlettebb nedvességkezelő technológia. Az Omni Dry anyag a nedvességet elvezeti a test felületéről és lehetővé teszi az izzadtság gyors elpárolgását. Fizikai tevékenység során a testhőmérséklet megnövekszik, ami izzadáshoz vezethet. Ez általában azzal jár, hogy aruházat nedves, nyirkos és kényelmetlen marad (nem is szólva arról, hogy mindez esztétikailag mennyire nem vonzó). Az Omni-Dry ruházatnál a nedvesség hamar az anyag felületére távozik. A nedvesség az anyag felületén terül szét, ahonnan gyorsan elpárolog. Ez az elvezetés/elpárolgás folyamat a ruhát szárazon, viselőjét pedig hűvösen tartja. Hűvösek maradunk, ami segít a hőmérséklet szabályozásában és egész nap kényelemben tart. 

Omni-Shield  

Az Omni-Shield láthatatlan védelmet biztosít olyan helyzetekben is, amikor a legkevésbé számítunk arra, hogy valami baj történhet velünk. Repülőn ülve a szomszéd ránk öntheti narancslevét, az étteremben a pincér nadrágunkra löttyintheti a vörösbort. Az Omni Shield anyag képes arra, hogy minden, max. 77o C hőmérsékletű folyadékot foltmentesen lepergessen anélkül, hogy az anyag tapintására bármilyen módon kihatna. Maga az anyag is háromszor-ötször gyorsabban szárad, mint a kezeletlen anyag.

Az Omni Shield a hagyományos anyagtól eltérően nem tartja meg a nedvességet, vagyis akkor is könnyebb marad, amikor a felülete nedves. Az Onni Shield a Columbia olyan utcai- és sportruházati termékekben és lábbelikben található meg, melyet utazásra és túrázásra terveztek, amelyeknél a vízállóság és foltvédelem kiemelten fonots. Az Omni-Shield jóvoltából mindig készen állunk mindenre, még akkor is, ha valójában nem állunk készen.

 

Omni-Shade  

Columbia Sportswear Omni-Shade® ruházata úgy véd a káros ultraibolya sugárzás ellen, hogy a nap ártalmas sugarainak nagy részét kizárja, így tovább maradhatunk a szabadban. Az Omni-Shade az ultraibolya A és B sugarakat (UVA és UVB) zárja ki, így segít a leégés és a hosszú távú bőrkárosodás megelőzésében, köszönhetően szoros szövésű felépítésének, ultraibolya visszatükröző- és ultraibolya-elnyelő technológiájának.

Az UVB sugarak sokkal károsabbak, mint az UVA sugarak, és még felhős napokon is jelen vannak. Az Omni-Shade mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen véd. A naptejhez hasonlóan az Omni-Shade is számértéket kap, mely UV védelmi szintjét jelzi. A naptejtől eltérően az Omni-Shade nem kopik le. A biztonság az ultraibolya védelmi tényező (Ultraviolet Protection Factor, =UPF) növekedtével megnő, és több szintű Omni-Shade védelem kapható: UPF 15, UPF 30, UPF 40 és UPF 50+.

Minden Omni-Shade anyagra vonatkozik a Skin Cancer Foundation ajánlása, melyet a legalább 30 UPF értékű termékeknek ítélnek oda.

 

Omni-Tech  

A Columbia Sportswear Omni-Tech® termékei kimagasló vízálló és        légáteresztő védelmet nyújtanak azáltal, hogy megakadályozzák a külső elemek bejutását, miközben lehetővé teszik, hogy a nedvesség párája eltávozzon a bőrtől. A mikroporózus membrán megakadályozza, hogy a víz az anyagba hatoljon, ám lehetővé teszi, hogy az izzadtság távozzon, így termékeink viselői szárazon maradhatnak. Az Omni-Tech első védelmi rétege az Omni-Shield®, amely megakadályozza, hogy a víz legnagyobb része a belső rétegekkel érintkezésbe lépjen.

Ezt követi egy mikroporózus membrán réteg, mely az elsődleges és leginkább áthatolhatatlan védelmi réteget biztosítja azáltal, hogy teljesen kizárja a vízmolekulák bejutását az anyagba. Az Omni-Tech membránok 100%-osan áteresztik a levegőt, ami lehetővé teszi a nedvesség távozását. Ez a kiváló légáteresztő képesség belülről kifelé tartja szárazon az embert. Végül pedig bélésanyagok védik az Omni-Tech membránt alulról, és egyben további nedvességelvezető jellemzőik is vannak.

Omni-Grip 

Az Omni Grip a Columbia által kifejlesztett talpkialakítás rendszer.Az Omni-Grip® a legkülönbözőbb talajviszonyok mellett is megfelelő tapadást biztosítja. Külön-külön tapadási megoldásokat terveztünk a hegymászáshoz, túrázáshoz, a havas útviszonyokra és a vízhez, hogy ily módon biztosítsuk a stabilitást a különféle szabad téri tevékenységek közben, függetlenül attól, hogy milyen kalandról van szó. A negymászáshoz haználható lábbelikben található többirányú kapaszkodó zónák elősegítik a mászást és az elrugaszkodást. A kétzónás téli talpminta szilárd lépést biztosít a tömör havon és jégen, illetve a puha, latyakos havon és a porhavon. A túratalp úgy került kialakításra, hogy a laza porban és kavicsban is kapaszkodjon, és rücskös kerülettel rendelkezik. A vizes felülethez fejlesztett talp két bevágásos zónát tartalmaz (kis vízelveueztő zónák, melyek segítségével kikerül a víz a cipő alól) a nedves felületeken való jobb tapadás érdekében, valamint a kerület is úgy van kialakítva, hogy szilárd földön stabilan meg lehessen állni.

 

Salomon Terep Futócipő SPEEDCROSS 3 W -  366391-PAPAY_SOFTY_BLUE_BL Salomon Terep Futócipő SPEEDCROSS 3 CS W - 379060-TT_LUCITE_GRE_MY  Salomon Terep Futócipő SPEEDCROSS 4 CS W - 383094-Slate_Blue_Cpurple_Black
 Regatta Icebound III Férfi Utcai kabát - RMN100-SlGry_LimeGr_
Salomon Terepfutó Cipő SPEEDCROSS 3 CS - 379086-LIGHT_TT_CLEM_BEE
Webáruház készítés